Aktuális

Nincs egyszerű dolga annak, aki ingyen akar nyelvet tanulni

Mindenki azt hitte, hogy a nyelviskolák küldenek tanárokat a szakképzési centrumokba, hogy megtartsák az ingyenes nyelvtanfolyamokat, nem pedig a tanároknak és a diákoknak kell elmenniük a nyelviskolákba.

Bár a napokban indulniuk kellene a kisvállalkozások vezetőinek meghirdetett, ingyenes nyelvtanfolyamoknak, egyelőre a tanárok és a tanulni vágyók számára sem teljesen egyértelmű, hogy miképp is fog működni a rendszer – értesült az Index.

A szakképzési centrumok dolgozóinak a portál birtokába jutott leveleiből az derül ki, hogy a tanulók nem a szakképzési centrumokba járhatnak majd a tanfolyamra, ahová jelentkeztek, hanem nyelviskolába kell menniük, ami gyakran sokkal messzebb van, mint a szakképzési centrum.

A tanároknak szintén nem egyszerű, nekik ugyanis más nyelviskolában kellene tanítaniuk, mint ahol egyébként dolgoznak. Ehhez azonban le kell szerződniük a számukra ismeretlen nyelviskolával, amit sokan nem szívesen tesznek meg.

Olvass még a nyelvtanulásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top