Aktuális

Fantomkutyák ölik a struccokat Szomódon

Halálra marcangolt négy struccot két rottweiler egy szomódi struccfarmon, amikor a gazda nem volt otthon. Az anyagi kár jelentős, a kutyák nincsenek meg.

Beszökött a struccok kifutójába két kutya, és levadásztak négy futómadarat, kettőt pedig halálosan megsebesítettek a szomódi strucckertben. A gazda csak a vérengzés másnapján érkezett haza, alig akart hinni a szemének. A kemma.hu cikke szerint szemtanúk látták, ahogy két rottweiler átmászik a kerítés alatt és nekikezd a hajszának. A két kutyát ismerik a környéken, mert nem először szöknek ki. Legutóbb egy kisfiút ijesztettek meg, amikor nyomába szegődtek biciklizés közben. A kutyák gazdája az eset után azt állította, állatai a struccok halálakor bent voltak az udvaron.

Az ügyben valamiért rendőrségi feljelentés nem született, polgári peres eljárásban indíthatna kártérítési pert a kutyák feltételezett tulajdonosa ellen a struccfarm tulajdonosa. Ám a bizonyítékok, a struccok okozta esetleges sérülések és a szökési nyomok is gyorsan eltűnnek.

Az anyagi kár mintegy kétmillió forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top