Aktuális

Újságírókat díjaztak a Fenntarthatósági Napon

A kilencedik Fenntarthatósági Napon azokat az újságírókat díjazták, akik az elmúlt egy évben kiemelkedőt alkottak többek között a környezeti problémák, a társadalmi, az esélyegyenlőségi kérdések témakörében.

Idén szeptember 24-én, a kilencedik Fenntarthatósági Napon adták át az Akvárium Klubban a Fenntarthatósági Médiaklub és a Magyar Telekom három kategóriában meghirdetett közös pályázatának díjait, amelyekre 32 újságíró 62 pályaművet adott be korábban.

A szakmai zsűri a “Nagylátószög” kategóriában Nagy András rendező és Tóth Bálint gyártásvezető az Index2/ Indavideón megjelent Miért nem / A gyalogakác című videóját ítélte a legjobbnak. Ebben a kategóriában társadalmi, környezeti, gazdasági jelenségekről szóló, zöld innovációs és edukációs összeállításokkal lehetett pályázni.

Az “Alulnézet” kategóriában, ahová egyéni vagy kisebb közösségeket érintő anyagokat vártak, Belicza Bea a 24.hu-n publikált Összefogásból ötös – abból főznek, ami van című pályaműve lett az első.

Az “e-világ” kategóriában a digitális edukációról, felzárkóztatásról, digitális írástudásról, vagy akár a virtuális világ felhasználóit – elsősorban a gyerekeket – érintő tartalmakat vártak a kiírók. A győztes ebben a kategóriában Pintér Mónika digitális oktatásról szóló, az Origo.hu-n megjelent cikksorozata lett.

A nyertes pályaművek szerzői kategóriánként félmillió forintot is nyertek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top