Aktuális

A legfrissebb hírek a Teréz körúti robbanásról

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre sérült meg a szombat esti budapesti robbanásban a Teréz körúton.
A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínen vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.
 

Szombat éjszaka 22 óra 30 perc körüli a VI. kerületben, a Teréz körút és a Király utca sarkán robbanás történt, amelynek egyelőre nem tudják az okát. 

 “A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült – mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek” – írja a police.hu.

MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban vannak.

“Hatalmas füstöt láttam, néhányan a járdán feküdtek, többen pedig sikítva szaladtak” – nyilatkozta a Blikknek egy szemtanú. A robbanásban megsérült két járőr, őket kórházban ápolják.

A 24.hu helyszíni tudósítója szerint a környéken igazoltatnak a rendőrök, kiürítették a környék szállodáit és a házat is, amiben a robbanás történt. A felrobbant üzlethelyiség az első információk szerint üres volt. Videókat a lezárásról, a robbanás helyszínéről itt nézhetsz.

A nol.hu tudósítója szerint szöges bomba robbanhatott, és a befelé szakadó rács miatt azt is írják, hogy valószínűleg nem az üzletben történt a robbanás, hanem előtte.

A 444.hu információja szerint több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a rendőrök, de ennek a részleteiről egyelőre nem tájékoztatott senkit a rendőrség.

MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top