Aktuális

Késsel és bárddal várta a mentőket egy férfi

Nem szívleli az egészségügyet az a férfi, aki húsvágó bárddal támadott a neki segítő mentőkre. A rendőrség vádemeléssel jutalmazta a véleménynyilvánítást.

Húsvágó bárddal és konyhakéssel támadott egy ötvenhárom éves férfi a hozzá kiérkező mentőkre, ezért a rendőrség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indít eljárást ellene – tájékoztat az ügyészség.

Az egész ügy úgy kezdődött, hogy a vádlott és édesanyja egyszerre szerettek volna befeküdni a XXI. kerületi kórházba idén januárban, ám az orvos szakmai okokra hivatkozva nem állította ki a közös beutalót. A vádlott ezen felhúzta magát, az orvost fojtogatni kezdte, amit csak kollégáinak megjelenésekor hagyott abba.

Egy hónapra rá a vádlott rosszul lett, és mentőt hívott XXI. kerületi lakásába. A mentők megérkeztek, megvizsgálták a férfit, és további vizsgálatokra kórházba akarták szállítani. A férfinek ez nem tetszett, ezért a konyhaasztalon heverő kést és a húsvágó bárdot felkapva fenyegetni kezdte a mentőápolót és kollégáját. Az OMSZ munkatársai menekülőre fogták a dolgot, mire a sértet a húsvágó bárdot utánuk hajította, de nem találta el őket.

Ezért a szép gesztusért és az orvos fojtogatása miatt a már előzetesben ülő férfi akár 12 év szabadságvesztést is kaphat.

Olvass még megtámadt mentőkről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top