Aktuális

Lehet, hogy élhetőbb lesz Budapest

Új P+R parkolókat alakítanak ki, illetve bővítik a meglévőket – legalábbis egy erről szóló javaslatot tárgyal majd jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Ha rábólintanak a városatyák, jövőre indulhatnak a munkák.

Jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés tárgyalni fogja az izgalmas nevű A városi közlekedési eszközváltási pontokhoz kapcsolódó P+R parkolók építése Budapesten projektet. Ahogy a neve sejtetni engedi, új P+R parkolókat hoznának létre frekventált helyeken, illetve a már meglévőket bővítenék.

Egész pontosan ezeken a helyeken épülhetnek új parkolók Budapesten

  • A békásmegyeri HÉV-állomás két oldalán egy összesen 377 férőhelyes P+R parkoló épül. A HÉV-peron az aluljárós közlekedéshez liftet és mozgólépcsőt kap, és új csomópont épül a 11-es főút felől.
  • A csepeli HÉV-állomásnál egy körülbelül 150 férőhelyes új parkoló épül a II. Rákóczi Ferenc úti oldalon.
  • 400-450 férőhelyes parkolóházat építenek a Népliget mellett arra a területre, amit eddig a buszok használtak parkolónak.
  • Újpest–Városkapu metróállomásnál az újpesti oldalon meglévő parkoló bővítésével létesül új, 250 férőhelyes P+R parkoló, megújul a metróállomás környéke.

Ezek persze tervek, és ha rá is bólintanak a szerdai közgyűlésen, akkor még hatástanulmányokat készítenek minden helyszínre, és remélhetőleg még 2017-ben elindulhat a munka. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top