Aktuális

Szenvedélyes beszédet mondott a feminizmusról a kanadai miniszterelnök

Justin Trudeau-ról eddig is tudni lehetett, hogy egy két lábon járó szuperhős, a 44 éves politikus most sem hazudtolta meg magát, amikor Emma Watson nőjogi szervezetének évfordulóján meglepetésvendégként színpadra lépett.

A kanadai miniszterelnök – aki csuklóból elmagyarázta egy riporternek, hogy mi a kvantumfizika lényege, aki jógázik, és nem engedi betiltani a burkinit – az Emma Watson által alapított HeForShe szervezet megalakulásának második évfordulójára rendezett gálára látogatott el, ahol a résztvevőket meglepve beszédet is tartott (az alábbi videón 1:10:00 körül kezdődik), amelyben a feminizmusról, illetve a nemek egyenlőségéért vívott harchoz csatlakozó férfiak szerepéről is beszélt.

Justin Trudeau a HeForShe-gála színpadán
Justin Trudeau a HeForShe-gála színpadán

“Kevés olyan ügy van, amelyekkel kapcsolatban annyira szenvedélyes vagyok, mint a HeForShe mozgalom ügye – mondta Trudeau. Ez pedig a nemek egyenlősége iránti igény és az igény, hogy mindenki, férfiak és nők egyaránt kivegyék a részüket ebből, és segítsenek céljaink elérésében.”
Trudeau, akit Emma Watson személyesen látott el a HeForShe hivatalos kitűzőjével, elmondta, hogy bár a szervezettől kapott címében szerepel a “bajnok” szó, ő nem érzi, hogy ez ráillene.

“Kicsit fura magamra úgy gondolni, mint ‘bajnokra’ – mondta az önmagát feministának tartó miniszterelnök. – Nem gondolom, hogy bárki csodálatát ki kellene érdemelnem azért, mert egy olyan ember, mint én – egy fiú, testvér, férj, apa, politikai vezető – érdekelt abban, hogy előremozdítsuk a nők és a lányok ügyét. Azért mondom ezt, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek foglalkoznia kellene azzal, hogy jobb lehetőségeket teremt a nők és a lányok számára.”

Justin Trudeau hozzátette: a nők ügye mindannyiunk ügye.

“Amikor a nők, a lányok előrébb jutnak az életben, mindenki előrébb jut a társadalomban – mondta Trudeau. Nem csak a nők ügyéről, mindannyiunk ügyéről van szó. És nagyon-nagyon fontos, hogy ezt megtanítsuk a gyerekeinknek, mert ha ők egy egyenlőbb világban nőnek fel, akkor egy jobb világban nőnek fel.”

Emma Watson kifejezte mindannyiunk érzéseit <3
Emma Watson kifejezte mindannyiunk érzéseit

Csak annyit tudnánk hozzátenni: még több Justin Trudeau-t a világnak!

Még több cikk a feminizmusról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top