Aktuális

Kaotikus helyzet jöhet a taxisoknál

Országosan mintegy tízezer taxisnak kell KRESZ- és vállalkozásismereti vizsgát tennie 2017. december 31-ig. Kérdés, hogy azok, akik az utolsó pillanatra hagyják, milyen sikerrel veszik majd az akadályt.

A taxisok iskolapadba ültetését egy 2015-ös kormányrendelet írja elő, amelynek része egy KRESZ-vizsga is, hiszen a szabályrendszer az elmúlt évtizedekben sok változáson ment keresztül. Az iskolák is elkezdték megjelentetni tanfolyamajánlataikat, amelyeket érdemes minden taxisnak figyelnie, mert nem célszerű az utolsó pillanatra hagyni a vizsgát – írja a Napi.hu. A “felfrissítő” tanfolyam, a tananyag és a vizsga mintegy 25-30 ezer forintos költsége a taxisokat terheli innentől ötévente.

Országosan tízezer embert kell levizsgáztatni úgy, hogy december második felétől január közepéig, illetve augusztusban nem lesznek vizsgák. Figyelembe kell venni azt is, hogy a hatósági ügyintézés sem halad gyorsan, tehát aki vár, könnyen azzal találhatja szembe magát, hogy 2018. január 1-én nem dolgozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top