Aktuális

Paralimpia 2016: Biacsi Ilona síkfutó ezüstérmes 1500 méteren

Ezüstérmet szerzett Biacsi Ilona a T20-as kategória 1500 méteres síkfutó számában a riói paralimpán. Ikertestvére, Bernadett az ötödik helyen végzett.

Remek formájában második helyen ért célba Biacsi Ilona a T20-as kategória 1500 méteres síkfutó számában riói paralimpán, megszerezve ezzel a magyar küldöttség 15. érmét. Ikertestvére Bernadett az ötödik helyen végzett. Négy éve Londonban Ilona bronzérmes volt, Bernadett pedig negyedik lett.

Biacsi Ilona második, ikertestvére Bernadett az ötödik helyen végzett Fotó: MTI Fotticsák Szilárdó: Kosz
Biacsi Ilona második, ikertestvére Bernadett az ötödik helyen végzett – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A verseny elején a mezőnytől ellépő japán versenyző nem bírta saját iramát, és lemaradt, majd egy ötfős élboly vezette a mezőnyt, benne mindkét magyarral. Az utolsó kört viszont már Bernadett nem bírta olyan jól és leszakadt, Ilona viszont jól beosztott erejét, másodikként ért célba a lengyel Barbara Niewiedzial után. A harmadik helyezett az ukrán Ljudmilla Danilina lett. Bernadett ötödikként haladt át a célvonalon.

A verseny után Biacsi Ilona meghatóan nyilatkozott az MTI-nek:

“Nagyon sajnálom, hogy így jött össze. Úgy váltunk szét a verseny előtt, hogy átadom a dobogós helyezést, csak legyen mögöttem. De ez az érem mindkettőnké, ha ő nem lenne, én sem lennék itt. Együtt készülünk, együtt csináltuk végig az elmúlt négy évet, volt olyan holtpontom, amin ő segített át, biztatott. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen testvérem van, és nagyon sajnálom, hogy most sír, mert ő is érmet szeretett volna. Megszakad a szívem.”

Bernadett nagyon elkeseredve arról beszélt, hogy nem feküdt neki ez a stílus, a második kör végén a combja is begörcsölt, ezért nem tudott robbantani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top