Aktuális

Külföldre menekült a lehúzás elől a hálás festő

Németországban kénytelen munkát vállalni az a fiatal festő, aki korábban hálapénz helyett kifestette a kórtermet, ahol a kislánya is gyógyult.

Lakatos Norbertet akkori tettéért hősként ünnepelték a médiában, mi is több cikkben foglalkoztunk vele. Később több kórháztól kapott megkeresést, és jótékonysági akciója mögé egy festékgyártó vállalkozás is beállt. A vállalkozása is több megrendelést kaphatott, de nagyon sokan akarták “lehúzni”, ezért Németországban, Berlinben vállalt munkát – derül ki a Roma Sajtóközpont cikkéből.

Lakatos Norbert - Berlin  Fotó: RSK
Lakatos Norbert – Berlin Fotó: RSK

“Sikerült kicsit jobb körökben vállalnom melót, de ennek ára volt. Elvileg többet kerestem volna, de az ügyfelek egy része vagy menet közben akarta lealkudni az árat, vagy ugyanazért az összegét egyre több munkát kért. Két éve vagyok maszek festő, és folyamatosan volt munkám, de hiába fizettek ki az egyik helyen, ha a következőben le akartak húzni. Az egyik hozta, a másik vitte a hasznot. Családom van, albérletet kell fizetnem, a kislányom bölcsibe jár, nem tehetem meg, hogy hónapokig vitatkozzak, vagy pereskedjek a pénzemért. Szívesen segítek kórházakban, vagy ahol szükség van erre, de nem vagyok milliárdos hobbifestő, meg is kell élnem” – mesélte az RSK-nak Lakatos Norbert.

Norbert már két hónapja dolgozik egy magyar tulajdonú cégnek, éjszakánként boltokat festenek szerte Németországban. De ez nem fog örökké tartani, ezt sejti a fiatal festő is.

“Nagyon jó helyem van ennél a cégnél, de hosszú távon mindenképp Magyarországon képzelem el a jövőmet. Ott van a családom, ott vannak a barátaim, ott a hazám, ott akarok élni és dolgozni.”

Pár hetente azért hazajár, mert az önkéntes kórteremfestést még nem hagyták abba társaival. Legközelebb a Heim Pál Kórház kerül sorra.

 Olvass még a hálás festőről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top