Aktuális

Rejtély Szegeden: barnulnak a parkolótáblák

Úgy tűnik, a napfény városában nem csupán a turisták és nyaralók sülnek csokibarnára, a parkolótáblák sem maradhatnak ki a jóból.

A szegediek is csak találgatják, vajon mitől barnulhattak le a parkolótáblák. Nem csupán az a gond velük, hogy barna színre váltottak, komoly fejtörőt okoznak a Szeged belvárosában parkolni vágyó autósoknak is. Nemcsak azt találgatják, vajon mit írhattak rájuk, hanem azt is, hogy mégis mitől barnultak, sötétedtek le.

A város parkolási rendszerét üzemeltető SZKT vezetője a Délmagyar megkeresésére elmondta, a hatszáz táblából húsz bizony jócskán megérett a cserére. Ugyanakkor eddig legalábbis parkolási problémát nem okoztak a tönkrement tájékoztatók. Ötven tábla újramatricázásához már szeptember elején megrendelték az anyagot. Amint megérkeznek a matricák, szombat délelőttönként a parkolóellenőrök lecserélik a régieket.

A barnulást egyébként a nyáron tapasztalható erős UV-sugárzás okozza. Nos, a Tisza-parti városban nemcsak a nyaralók sülnek barnára, hanem a parkolótáblák is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top