Aktuális

Parkolójeggyel is megbüntették a férfit

Hogy mennyire nem mindegy, hová teszed a parkolójegyet, azt jól szemlélteti annak a kaposvári autósnak az esete, akit érvényes cédulája ellenére megbüntettek. Hiába mutatta be utólag a jegyet, arra hivatkozva, hogy "nem látható helyre" tette a parkolójegyet, megbüntették.

A kaposvári Róna Lászlót augusztus 31-én egy olyan parkolóban büntették meg, ahol nap mint nap megáll. Szokása szerint megvette az automatából a jegyet, majd az autó műszerfalának alsó szintjére rakta – ahogyan korábban mindig. És korábban sosem akadt ezzel probléma, hiszen ha a parkolóőr oldalról benézett az autóba, láthatta az érvényes jegyet.

Ezért is érte meglehetősen váratlanul, amikor ügyét elvégezve, visszatért az autójához, amelyek ott virított a mikuláscsomag. László a Városgondnokságra sietett, hogy bemutassa érvényes parkolójegyét, amelyet a büntetés kiszabása előtt három perccel vásárolt. Ez sem volt elég, sőt a 3445 forintos büntetés ellen hiába fellebbezett.

Lászlót mégsem a jogtalanul kirótt bírság bosszantja a leginkább, hanem maga az eljárás. Mert Budapesten az 5 perces türelmi időn belül vásárolt parkolójegyet utólag is be lehet mutatni, nem így Kaposváron.

A Sonline megkereste a kaposvári önkormányzat sajtószolgálatát. Kérdésükre azt a választ kapták, hogy “a parkolójegyet az önkormányzati rendeletben foglaltak szerint kell elhelyezni. A várakozási díj megfizetését mindig érvényes parkolójeggyel kell igazolni, melyet a parkolás megkezdését követően haladéktalanul fel kell tüntetni. Az érvényes jegyet vagy a mozgásában korlátozott személy a parkolási igazolványát a gépjárműben az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható módon kell elhelyezni úgy, hogy az érvényességéről az ellenőr meg tudjon bizonyosodni“.

Szóval, hiába a korábbi gyakorlat, hiába az érvényes parkolójegy, ha egyszer olyan ellenőr ellenőriz, aki oldalról nem néz be az autóba és csak a szélvédőnél keresi a parkolójegyet, vagyis ragaszkodik a kőbevésett elősírásokhoz, akkor nem úszod meg a bírságot…

Vigyázz, nem mindegy, hová teszed a parkoló cédulát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top