Aktuális

Testdublőr ugrott be az ájult Hillary Clinton helyére?

A demokrata elnökjelölt vasárnap idő előtt távozott egy 9/11 megemlékezésről, mivel stábja szerint kiszáradt, és túlságosan melege volt. Ekkor készült róla a videofelvétel, amelyen nagy valószínűséggel az látható, hogy a 68 éves politikus elájul. Egy bő órával később már mosolyogva integetett a kameráknak, de sokaknak gyanús lett: mintha nem egészen önmaga lenne.

Az eset óta persze folyamatosan özönlenek a találgatások és az összeesküvés-elméletek a demokrata jelölt egészségi állapotával kapcsolatban. Ez már korábban is téma volt, amikor egy botlás után azt kezdték híresztelni Hillary Clintonról, hogy agyvérzést kapott. Republikánus riválisa, Donald Trump már korábban is azzal támadta demokrata ellenfelét, hogy sem mentálisan, sem fizikailag nem bírná az elnöki poszttal járó megpróbáltatásokat.

A testdublőrös dologra valószínűleg nem kapunk választ a jövőben, így ezzel csak annyiban foglalkoznánk, hogy bemutatjuk az alábbi “terhelő” bizonyítékokat, amelyeket az internet népe gyűjtött össze.

Clinton reggel, illetve délután 2 órakor (Fotó: Tumblr)
Clinton reggel, illetve délután 2 órakor (Fotó: Tumblr)

A konteóhívők azzal érvelnek, hogy szeptember 11-én a megemlékezésen, majd a később Chelsea Clinton háza előtt megjelenő Hillarynek más az orra és a frizurája, eltérő a testalkata, illetve valaki még azt is észrevenni vélte, hogy a demokrata jelöltnek hosszabb a mutatóujja a gyűrűsujjánál, ami nem így van a Chelsea háza előtt fotózott nő esetében. Ez persze bőven lehet optikai csalódás is a fotón.

Maga Donald Trump eddig nem csapott le teljes erővel a kínálkozó lehetőségre, csupán annyit jegyzett meg, hogy furcsának találja a titkosszolgálat embereinek teljes hiányát a Chelsea Clinton háza előtt integető Hillary körül.

Eltérő frizura és orr - a konteógyárosok szerint ez bizonyítja a
Eltérő frizura és orr – a konteógyárosok szerint ez bizonyítja a “cserét”

Előkerült Teresa Lily Barnwell neve is, aki egy ismert Clinton-hasonmás, jellemzően paródiákban alakítja a demokrata jelöltet. Barnwell Twitter-csatornáján válaszolt azoknak, aki szerint ő helyettesítette Clintont, eszerint a kérdéses napon Los Angelesben tartózkodott.

 

A férfiakon nem kérik számon az egészséget

A CNN hírcsatorna műsorvezetője Christiane Amanpour külön műsorban foglalkozott az esettel, kiemelve, hogy míg a politikus férfiak egészségi állapotával a ruházatukhoz hasonlóan ritkán foglalkozik a sajtó, Hillary Clintonnak ezen a téren is jóval több támadást és kritikát kell elviselnie.

Noha, ahogy Amanpour rámutatott, az Egyesült Államok korábbi elnökei között is akadt szép számmal olyan, aki komoly egészségügyi problémákkal küzdött. Mivel a mostani eset óta felerősödtek azok a  hangok, amelyek szerint Clintonnak akár a jelöltsége is rámehet az egészségi problémákra, a riporter első példaként az USA 14. elnökét, Franklin Pierce-t emelte ki, aki a kevésbé hízelgő Fainting Frank (Ájulós Frank) becenevet kapta, miután 1847-ben két csatában is elvesztette az eszméletét.

De említhetnénk az Egyesült Államok 41. elnökét, George H. W. Bush-t is, aki szintén elájult, csak előtte még lehányta a japán miniszterelnököt is. Mindez 1992. január 8-án történt, az elnöki stáb szerint az ok a vacsorára felszolgált szusi volt, amely megfeküdte Bush gyomrát.

Amanpour megjegyezte, hogy míg most a média az első adandó lehetőségre lecsapva tárgyalja ki Clinton egészségi állapotát, korábban aktívan közreműködtek abban, hogy elfedjék a tényt, hogy Franklin Delano Roosevelt a polio miatt kerekesszékhez van kötve, mint ahogy az sem volt közismert tény, hogy John F. Kennedy Addison-kórtól szenved.

Egyelőre nem tudjuk, mi az igazság Hillary Clinton egészségi állapotával kapcsolatban, az azonban biztos, hogy indokolatlanul több figyelmet szentelnek ennek, mint ha egy férfi lenne a demokraták jelöltje.

További cikkek Hillary Clintonról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top