Aktuális

“Csak egy otthont szeretnék, ahová hazamehetek”- egy beteg kislány megható kérése

Margarita egy vidám, mosolygós 10 éves miskolci kislány. Sajnos, nemrégiben kiderült, hogy osteosarcomája van, egy daganatos betegség, és emiatt a bal lábát amputálni kell. Az édesanya gyakorlatilag a kórházban lakik, és mindketten félnek. Nemcsak a szörnyű betegségtől, de attól is, hogy lesz-e otthonuk, ahová hazamehetnek.

Margarita még csak negyedikes, életvidám, mosolygós gyerek. Nemcsak jól tanult, de táncolt és hegedült is. A kislányt az anyukája egyedül neveli, Miskolcon élnek, albérletben. A sors azonban nem kímélte a kis családot, nemrégiben szörnyű betegséget diagnosztizáltak Margaritánál. Osteosarcomája van, ez egy rosszindulatú daganatos megbetegedés, és leggyakrabban 10-20 évesekben alakul ki. Ennél a betegségnél a daganatok fele általában térdtájon jelentkezik, fájdalmas duzzanat formájában.

A rosszindulatú daganatot csak a bal láb amputációjával tudják eltávolítani az orvosok, ezért Margaritának a műtét után meg kell tanulnia mankóval járni, és kemoterápiára is szükség lesz. A kislány műtétjét Budapesten végzik el, tehát az anyukájával együtt Margarita most hosszú ideig a fővárosban marad. Mindketten félnek attól is, hogy ezek után nem lesz hová hazamenniük, hiszen az albérletet már nem tudja kifizetni az anyuka, mivel most nem tud dolgozni, és a gyógyszerek, a vitaminok és az utazás is nagyon sokba kerül az egyébként sem gazdag családnak.

Margarita nemrégiben az adjkiraly! segítségét kérte, azt remélve, hogy akad olyan ember, aki tud megoldást a lakhatási gondjaikra.

“Én egy vidám gyerek voltam, táncoltam, hegedültem, emellett még jól is tanultam. Ennek most egyelőre vége. Nem kérek semmi mást, csak azt, hogy segítsenek, hogyha egyszer hazakerülök a kórházból, egy meleg otthon várjon rám. Nem szeretnék túl sokat kérni, csak hogy könnyebb legyen a mindennapi megélhetés, hiszen a gyógyszerek, vitaminok, és az utazás Budapestre is nagyon sokba kerül. Ezért minden segítséget hálásan megköszönök.”

Nem mertem megmondani a kislánynak, hogy le fogják vágni a lábát” – mondja Pap Lajosné, nyugdíjas pedagógus a szon.hu-n. “Margarita édesanyja valamikor tanítványom volt. Most, hogy rendkívül nehéz helyzetbe került, tőlem kért segítséget, mert senkije nincs, akihez fordulhatna. Férje már akkor elhagyta, amikor a kislány még meg se született. Más rokonai nincsenek, én vagyok az egyedüli támasza. Margarita a Selyemréti Református Általános Iskola diákja, okos, szorgalmas kislány. Zeneiskolába is jár, hegedülni tanul, nagyon tehetséges. Komoly, kedves gyerek, a férjemmel mi vagyunk a keresztszülei. A nagy bajban most pénzre lenne szüksége a kislány édesanyjának, vagy olyan “pótnagymamára”, akinél ellakhatnának addig ingyen, amíg az anya nem tud újra munkába állni” – sorolja a pedagógus.

Hozzáteszi: Margarita édesanyja őt kérte meg, hogy mondja meg a kislánynak, le fogják vágni a lábát, de ehhez nem volt lelkiereje.

Azóta persze Margarita mindent tud, és nagyon okosan fogadta a hírt.

Inkább a lábam, mint az életem. Most állandó fájdalmaim vannak. Édesanyámtól tudom azt is, hogy protézissel újra tudok majd járni, sőt táncolni is. Mert az iskolában nagyon szerettem táncolni, a zeneiskolában pedig énekelni és hegedülni. Kicsit azért félek a műtéttől” – vallja be Margarita.

Aki tud bármilyen segítséget felajánlani a beteg kislánynak és az anyukájának, kérjük,  jelentkezzen az adjkiraly! oldalán!

Még több beteg gyerekekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top