Aktuális

Megölte mozgássérült fiát, majd magával is végzett az anya

Mindenkit megdöbbentett Pusztaföldváron, amikor otthonában holtan találták anyát és fiát. Az indok még nem egyértelmű, vajon miért végzett előbb mozgássérült fiával, majd önmagával az asszony. A találgatások szerint nem bírta már a sérült gyermek gondozásával járó terheket.

Szeptember 7-én, szerdán Pusztaföldvár egyik családi házában holtan találtak egy anyára és fiára. Egyikük sem természetes halált halt, a férfi gyilkosság áldozata lett, az asszony halálát önkezűség okozta. Sokan próbálják megérteni, mi történhetett a látszólag békességben élő családban.

A 63 éves anya, Edit négy gyermekét nevelte fel. Az első házasságából született 40 éves fiával, Szilárddal és második férjével éltek a pusztaföldvári családi házban. Editet a tragédia napján kora reggel még látták a helyi kisboltban, ahol szokása szerint kenyeret és péksüteményt vásárolt, semmi furcsa nem látszott rajta. Néhány órával később felakasztotta magát.

A fiút késsel gyilkolták meg. Arról, hogy valaki más is részt vett volna a bűncselekményben, nem tudni. A rendőrség még vizsgálja a lehetséges változatot, hogy Edit ölte meg a fiát, aztán öngyilkosságot követett el. Arról nem tudni, hogy az anya búcsúlevelet hagyott volna, de talán köze lehet a történtekhez annak, hogy a meggyilkolt fiú fogyatékkal élt, és az anya az ápolás nehézségeibe fáradt bele, végzetesen.

Az sem zárható ki egyértelműen, hogy Edit indoka a féltés lehetett. Az egyik szomszéd úgy tudja, az asszony komoly betegségben szenvedett, és talán attól rettegett, halála után senki nem gondoskodik fogyatékkal élő fiáról. A nyomozóknak még azt is ki kell deríteniük, vajon nem a fiú kérte édesanyját, könnyítsen rajta, és segítse őt a halálba, Edit pedig inkább öngyilkosságot követett el, mintsem felelnie kelljen tettéért a nyilvánosság és persze a saját lelkiismerete előtt.

Bárhogyan is történt, a családi tragédia különösen megrázó.

Megölte mozgássérült fiát, majd magával is végzett az anya

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top