Aktuális

Durva bírságot kapott az iszlámfóbiás fodrász

Keményen megbírságolták azt a norvég fodrászt, aki nem szolgált ki egy fejkendős muszlim vendéget Norvégiában.

A tízezer koronás pénzbüntetésen felül a perköltséget is állnia kell annak a norvég fodrásznak, aki a közelmúltban visszautasította egy fejkendős muszlim nő kiszolgálását. A negyvenhét éves fodrász azt mondta a huszonnégy éves nőnek, hogy keressen magának másik szalont, mert az övé nem fogad “hozzá hasonló” vendégeket. A szalon Bryne norvég faluban található.

 

szoeg
Malika Bayan, a szalonból kizárt nő, és Merete Hodne, a szalon tulajdonosa

Az ügy azért került a norvég igazságszolgáltatás elé, mert a fodrász megtagadta a kitiltást követő nyolcezer koronás büntetés befizetését. A fodrász csütörtöki meghallgatásán azzal védekezett, hogy nem vallási megkülönböztetés szándéka, hanem az “iszlám ideológiától” való erőteljes félelem vezérelte tettét, és a hidzsábban (fejkendőben) “totalitárius jelképet” lát, de ezt a bíróság nem látta bizonyítottnak. A legrosszabb esetben a bíróság hat hónap börtönre is ítélhette volna, helyette 10 ezer koronás büntetést kell fizetnie, amelyen felül a jogi eljárás 5 ezer koronás díját is a nyakába varrták. A fodrász ügyvédje tudatta: valószínűleg fellebbezni fognak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top