Aktuális

Kutyák segítségével tesztel a Nébih

Kullancsirtó és kullancsriasztó nyakörveket tesztelt a Nébih, és csak azokkal volt számottevő gond, amiket külföldi internetes oldalakról rendeltek. Nem volt bennük hatóanyag.

Tizenhét különböző kullancsriasztó és kullancsirtó nyakörvet tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), melyek közül tizennégyet hazai kereskedőktől vásároltak, míg hármat az internetről, külföldi oldalakról rendeltek. A vizsgálatok a nyakörvek hatóanyag-tartalmára, súlyára és hosszára vonatkoztak.

A magyar forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező termékek egytől egyig megfeleltek az előírásoknak a hatóanyag szempontjából, a külföldről rendelt nyakörvek közül kettőben egyáltalán nem találtak nyomát semmilyen kullancsriasztó vagy -irtó vegyületnek. A hossz- és súlyteszten két hazai termék elbukott, ugyanis a feltüntetett 75 centiméternél mindkét termék 3 centivel rövidebb volt. A Nébih az ilyen kis kihágás mellett sem megy el szó nélkül, az érintett cégeket írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A nyakörveket hosszú távú tesztnek is kiteszi a hatóság, a Nébih-szakemberek saját kutyáikon ellenőrzik, hogy a vállalt időszak egészében védelmet nyújtanak-e a nyakörvek.

Olvass még különböző nyakörvekről az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top