Aktuális

Vidámparkban robbantott volna az ISIS

Feltehetően egy hollandiai vidámpark ellen terveztek merényletet terroristák, de a holland hatóságok még a nyáron őrizetbe vették az ötletgazdát, egy 25 éves muzulmán hitre áttért holland nőt.

Még júniusban vették őrizetbe azt a muzulmán hitre áttért holland nőt a hatóságok, aki feltehetően merényletet tervezett a dél-hollandiai Efteling vidámpark ellen. A nő épp az útlevelét készült átvenni a hollandiai Werlendam önkormányzatán, amikor a rendőrök elfogták. Tervei szerint Szíriába készült, hogy ott feleségül mehessen egy dzsihadistához. 

A hatóságok szerint a nő kapcsolatban állt az ISIS több nyugat-európai szimpatizánsával, a mobiljából olyan üzenetekre bukkant a rendőrség, hogy “Hollandiát hasonló meglepetésben kellene részesíteni, mint Párizst és Brüsszelt”, mire ő a válaszában lehetséges célpontként említette az Efteling vidámparkot. 

A nőt hathetes fogva tartás után engedték szabadon a holland rendőrök, most attól tart, hogy ő maga is az Iszlám Állam célkeresztjébe kerül. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top