Aktuális

Kitart korábbi edzője mellett Gyurta Dániel

Hiába a botrányos riói szereplés, Gyurta Dániel továbbra is korábbi edzőjével, Széles Sándorral szeretne együtt dolgozni, ami elől az edző sem zárkózik el.

Továbbra is Széles Sándor edzheti a londoni olimpián mellúszásban aranyérmes Gyurta Dánielt, aki Rióban a legjobb 16 közé sem jutott be ebben a számban. A kihagyott lehetőség után elindult az ujjal mutogatás, Széles igen erős kritikát fogalmazott meg Gyurtával szemben. Akkor azt mondta, nem tudja vállalni a felelősséget az eredményért.

Mostanra úgy látszik, mindkét fél átértékelte a helyzetet. Gyurta szívesen dolgozna tovább Széles Sándorral, mert érzi, hogy szüksége van rá, viszont szeretné, ha nemcsak a kritikáit fogalmazná meg, hanem “elsősorban belenézne a saját lelkiismeretébe, saját magába, hogy ő mit tett hozzá az elmúlt négy évben a felkészülésünkhöz”. Gyurta az M1-nek elmondta, utalva rá, hogy az elmúlt négy évben egy kezén meg tudja számolni, hány edzést tartott neki Széles.

Széles Sándor szerint Gyurta Dániel teljesítménye az elmúlt évben megváltoztatott edzésterv miatt romlott le, ennek ellenére vállalja a további közös munkát az úszóval. Az olimpiai bajnok sportoló a hazai közönség előtt, a jövő évi vb-n szeretne visszatérni a legjobbak közé.

A címvédő Gyurta Dániel a 17. időt érte el a riói olimpián az előfutamban, így nem jutott be az elődöntőbe. A szám háromszoros világbajnokaként a 27 éves sportoló 2:11.28 perces idejével két századdal szorult ki a legjobb 16 közül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top