Aktuális

Olaszországi földrengés: a pápa is találkozott az életmentő keresőkutyával

Leo, a fekete labrador az olaszországi földrengés után segédkezett a mentőcsapatoknak, és ott volt akkor is, mikor rátaláltak arra a négyéves kislányra, akit testvére mentett meg a biztos haláltól.

A négyéves Giorgiát 16 órával az olaszországi földrengés után találták meg a mentőcsapatok. A kislány csodával határos módon, komolyabb sérülések nélkül átvészelte a katasztrófát, életét kizárólag nővérének köszönheti, aki saját testével védte őt a lezúduló törmeléktől. A kilencéves lány életét már a mentőcsapat sem tudta megmenteni, a kis Giorgiát azonban igen.

 

A kislányra és testvérére a mentőcsapat Leo, a fekete mentőkutya segítségével találtak rá. A négylábú hőssel nem sokkal a tragédia után Ferenc pápa is találkozni akart. Mikor a találkozásra sor került, a pápa megsimogatta Leót, majd megrázta a mancsát, felvezetőjének, valamint a katasztrófaelhárítók többi tagjának és az önkénteseknek pedig köszönetet mondott áldozatos munkájukért.

Nem Leo az egyetlen négylábú, aki bekerült a hírekbe az olasz földrengés kapcsán. A hét elején – hat nappal a katasztrófa után – egy macskát mentettek ki a romok alól, szombaton pedig egy Romeo nevű golden retrievert, aki kilenc napot töltött az összedőlt épületek romjai alatt.

Olvass még többet az olaszországi földrengésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top