Aktuális

Újratárgyalják a fagyállós gazda ügyét

A fagyállós gazdaként elhíresült pert három éve többször tárgyalta a bíróság. A halált okozó ügyben hét évre ítélték a férfit, az ügyészség többször módosította beadványát. Csütörtökön délelőtt, könnyen lehet, újabb fordulat várható meglehetősen kusza ügyben.

Csütörtök délelőtt ismét a bíróság elé áll az a vácszentlászlói férfi, aki 2013 őszén fagyállót kevert a meggyborába, mert folyamatosan dézsmálták az italát. A bortól egy ember meghalt, ketten pedig rosszul lettek. A nem mindennapi ügyet a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalja másodfokon.

Fagyállóval leckéztette meg a tolvajt

Három évvel ezelőtt minden azzal kezdődött, hogy tolvaj garázdálkodott a gazda portáján. A bortól meghalt férfi négyszer mászott be a kertbe, hogy megdézsmálja a meggybort. A “zsákmányból” hat litert eladott, egy részét pedig az apjának ajándékozta. Miután a gazda rájött, hogy nagyobb mennyiség hiányzik az italból, úgy gondolta, megleckézteti a “hívatlan vendéget”. Az egyik benzinkúton öt liter fagyállót vásárolt, amiből egy-két litert a boros hordóba öntött. Azt tudta, a fagyállónak hallucinogén hatást okoz, és aki elfogyasztja, nagy valószínűséggel hányni fog tőle.

A tolvaj már másnap belopózott a kertbe, és lopott is a borból, amelyből adott az ismerőseinek is. Ketten enyhe lefolyású etilénglikol-mérgezést szenvedtek, a tolvaj ugyanakkor pár nappal később a kórházban belehalt a mérgezésbe. A férfiról kiderült, a fagyállós ital mellett dizájner drogot is fogyasztott. Ugyan a szer nem súlyosbította a mérgezést, de annyira részegnek tűnt, hogy rokonai aludni küldték, nem hívtak hozzá időben mentőt.

Újratárgyalják a fagyállós gazda ügyét

Fordulatos ítéletek a fagyállós gazda ügyében

Az ügyet első fokon a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalta, a gazdát tettéért tavaly novemberben hét év börtönre ítélték. A Pest Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt kérte a büntetés kiszabását, a bíróság végül több emberen elkövetett emberölés kísérletében, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésben mondta bűnösnek a vácszentlászlói férfit.

Két nappal később a Pest Megyei Főügyészség közleményt adott ki, amelyben azt írták, a vádlott javára jelentettek be fellebbezést a büntetés enyhítése miatt. Akkori álláspontjuk szerint a gazda “szándéka emberölés elkövetésére még eshetőlegesen sem irányult”, magyarán nem akarta, hogy bárki meghaljon.

Aztán újabb fordulatként a Fellebbviteli Főügyészség visszavonta a fellebbezést és indítványozta, hogy – bár maradjon a hét év szabadságvesztés – a büntetésének végrehajtási fokozatát az ítélőtábla fegyházban állapítsa meg. Így a börtön helyett egy “keményebbnek” számító fegyintézetben ülje le büntetését a borosgazda – tudta meg a 24.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top