Aktuális

Megúszta a börtönt a fagyállós gazda

A vácszentlászlói gazda még három éve öntött a saját borába fagyállót, hogy megleckéztesse a hozzá lopni járó tolvajt. Az eset balul sült el, a férfi meghalt. A bíróság korábban hét év börtönre ítélte a gazdát. A mai nap végleg pont került az ügyre. Úgy tűnik, megnyugtató és igazságos ítélet született.

Jogerősen három évre felfüggesztett másfél évi szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a meggyborba fagyállót töltő gazdát. A férfit első fokon a Budapest Környéki Törvényszék 2015 novemberében hét év börtönbüntetéssel sújtotta, ugyanis a megleckéztetésnek szánt tett balul sült el: a bortolvaj kábítószert is fogyasztott a mérgezett ital mellett, és másnapra meghalt, két másik társa pedig rosszul lett. A bíróság több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolta meg a gazdát.

A másodfokú tárgyaláson a védelem a büntetés lényeges enyhítését kérte, mert szerintük az első fokon eljáró bíróság ítéletének minősítése téves.

A gazdát tehát, ha nem is mentették fel a vádak alól, de büntetését jelentősen enyhítették. Ügyét ezennel lezárták, a börtönbüntetést megúszta, és az ítélet is igazságosnak mondható.

Megúszta a börtönt a fagyállós gazda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top