Aktuális

Légylárvákkal tálalták a sült hekket

Légylárvák mozogtak a pécsi férfi ételében. A sült hekket a helyi vásárcsarnokban vásárolta. Otthon újramelegítette, ekkor vette észre az undorító kukacokat. A büfé vezetője szerint csak le akarják őt járatni.

Egy pécsi férfi állítása szerint légylárvákkal tálalták fel a sült hekket a pécsi vásárcsarnok egyik büféjében. A felét a helyszínen megette, a maradékot a lányának vitte haza. Amikor újramelegítette, akkor vette észre, légylárvák mozognak az ételben. Dühében videót készített a hekkről, amit feltöltött közösségi oldalára is, mondván, nem árt, ha jól megnézzük, mit vásárolunk. A képeken valóban jól látszik, hogy légylárvák mozognak a sült hekkben. A halat a férfi szombaton vásárolta.

A sütöde vezetőjét a TV2 Tények riportere megkereste, aki azt állítja, hosszú évek óta üzemelteti a büfét, és soha nem semmilyen panasz nem érkezett hozzájuk. Szerinte valaki le akarja csak járatni, hogy ne kapjon helyet az épülő, új vásárcsarnokban.

A járási főállatorvos szerint a környezetből könnyedén rákerülhetnek az ételre a légypeték, amelyek akár fél nap alatt lárvákká alakulhatnak. A vendéglátóhelyeket folyamatosan ellenőrzik, ha szabálytalansággal találkoznak, bezáratják az egységet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top