Aktuális

Így néz ki a 145 éves bácsi – fotó

Már csak egy harmadik forrás megerősítése kell hozzá, és az indiai Mbah Gothó lesz a világ legidősebb embere a maga 145 évével. Száznegyvenöt év.

Az öreg Gothó már a kilencvenes évek elején elkészítette magának a sírkövét, azóta várja a halált. Ha még egy forrás megerősíti, hogy valóban 1870. december 31-én született, ő lesz a legidősebb ember a Földön, hivatalosan. Eddig korrekordot egy francia matróna, bizonyos Jeanne Clament tartja 122 évvel és 164 nappal.

képek forrása: MTI/EPA/Ali Lutfi
képek forrása: MTI/EPA/Ali Lutfi

Mbah Gothó személyi igazolványa szerint 1870. december 31-én született, egyidős a Budavári Siklóval. Ha az adatok helytállóak, akkor ő a világ legidősebb embere. A helyi tévének elmondta, hogy már a kilencvenes évek elején elkészítette a sírkövét, azóta várja a halált.

képek forrása: MTI/EPA/Ali Lutfi
Képek forrása: MTI/EPA/Ali Lutfi

Tíz testvérét, négy feleségét és gyermekeit is túlélte már. Mbah Gothó szerint a hosszú élet titka a türelem.

képek forrása: MTI/EPA/Ali Lutfi
Képek forrása: MTI/EPA/Ali Lutfi

A hivatalosan még nem a világ legidősebb embere egészségi állapota az utóbbi időben leromlott. Nem képes már ellátni magát, tévét már nem néz, mert a szeme nem az igazi, de a füle jó, ezért napjait leginkább rádióhallgatással tölti.

Forrás: Origo/Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top