Aktuális

Tanévkezdés: már igényelhető a diákhitel

Már igényelhető a diákhitel a 2016/2017-es tanévre. A 40 évesnél fiatalabb diákok két konstrukció közül választhatnak képzési díjuk és egyéb költségeik kifizetésére.

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint képzési formától függetlenül igényelheti a diákhitelt minden 40 évesnél fiatalabb hallgató. A szabad felhasználású Diákhitel1-hez 3,75 százalékos kamat megfizetése mellett juthatnak hozzá a diákok, míg az évi 2 százalékos kamatozású Diákhitel2-t az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók kérhetik.

Ennyi a diákhitelek maximuma

  • Szabad felhasználású diákhitel esetében havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető
  • Kötött felhasználású diákhitel esetében pedig a képzési költség összege a felvehető maximum

Erre használhatod fel a diákhiteledet

  • Diákhitel1: bármire szabadon felhasználható, fizetheted belőle az albérletedet, vásárolhatsz laptopot, finanszírozhatod a nyelvvizsgádat, de akár a mindennapi megélhetésedre is fordíthatod
  • Diákhitel2: kizárólag a képzési díjad kifizetésére használhatod fel

Érdemes gyorsnak lenni, hiszen ha szeptember 15-ig leadod a hiteligénylést, már október 15-ig hozzájuthatsz a kért összeghez. A hitelek összegét a szabad felhasználású hitel esetében a bankszámládra utalják, míg a kötött felhasználású diákhitel esetén az összeg követlenül  felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

Az igénylést legegyszerűbb az oktatási intézmény online hallgatói felületéről elindítani, mert így az adatlapot helyben, a főiskola vagy egyetem tanulmányi osztályán kinyomtathatod, és azonnal le is adhatod. A nyomtatványokat a diákhitel internetes hitel-ügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten keresztül is kitöltheted. Minden egyéb részletet a Diákhitel Központ oldalán olvashatsz el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top