Aktuális

Szombaton egész Olaszország gyászol

Az olasz kormány szükségállapotot és egynapos nemzeti gyászt hirdetett pénteken a szerdai földrengés miatt.

Az áldozatok emlékére szombaton Olaszországban országszerte félárbócra engedik a zászlókat az állami épületeken. Sergio Mattarella államfőt aznap a Marche régióbeli Ascoli Picenóba várják a földrengésben elhunytak gyászszertartására. Mattarella előzőleg felkeresi Lazio régióban Amatrice kisvárost is, ahol szintén rendeznek gyászszertartást az áldozatoknak.

 

A polgári védelem pénteki adatai szerint legalább 267-en vesztették életüket a szerda hajnali földrengésben, a kórházakba pedig 387 sérültet szállítottak.

A 6,2-es erősségű földmozgást már több mint 900 utórengés követelte, ez pedig állandó félelemben és rettegésben tartja a túlélőket. Egy péntek reggeli 4,8-es erősségű földmozgás további károkat okozott Amatrice településén.

 A természeti katasztrófa miatt teljes falvak semmisültek meg. A Matteo Renzi vezette kormány gyors újjáépítést és hatékonyabb védelmet ígért a földrengés ellen.

Amatricében több mint 50 órával a pusztító földrengés után továbbra is túlélőket keresnek. Luca Cari, a tűzoltóság szóvivője szerint még van remény arra, hogy a romok alól élve mentsenek ki embereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top