Aktuális

Hétvégi időjárás: 4 napig kánikula lesz, aztán jön a hidegfront

Augusztus végén még lesz okunk örülni, ugyanis egészen keddig kitart a kánikula. A strandok meghosszabított nyitvatartással várják a fürdőzőket. Erős UV-sugárzás várható.
Pénteken is sok-sok napsütésre, csapadékmentes időre készülhetünk. Szóval a bermudanadrág és a strandpapucs még mindig ideális szett a munkához, persze csak akkor, ha szabin van a főnök. Néhol még élénk lehet a keleti-északkeleti szél. Délután már 27-32 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban – írja az Időkép.

Szombaton és vasárnap igazi strandidőre van kilátás, felhő is alig lesz az égen, csapadék nem várható. Északnyugaton élénk lehet a déli, délkeleti szél. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, szombaton 29-33, vasárnap pedig 30-34 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Hétfőn is kitart a kánikula, a nap nagy részében marad a napos, meleg, száraz idő. A késő délutáni, esti órákban azonban északnyugaton már kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A szél néhol felélénkülhet, délután már 31-35 fokos hőségben lesz részünk. Mondhatni, ahogyan indult, úgy végződik a nyár.

Nagyon erős lesz az UV-sugárzás ezeken a napokon!

Kedden hidegfront zárja a napos, száraz időszakot. Elpakolhatjuk a strandpapucsot, és búcsúzhatunk lassan a fürdőruhától is. Többfelé készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, felerősödő északi, északnyugati széllel. A hőmérséklet délután 24-30 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top