Aktuális

Vérengző sorozatgyilkosok, akiket soha nem kaptak el

Pszichopaták, és nem mellesleg rendkívül agyafúrtak: ez a hasonlóság a következő három gyilkosban, a gyilkoláson kívül. És persze az is, hogy egyiküket sem kapták még el a rendőrök, bármennyit is gyilkoltak.

A fojtogató – Hawaii

Ez a sorozatgyilkos Hawaii szigetén kezdett el gyilkolni, ami igencsak kilóg a békés üdülőhelyről elképzelt ideális képek közül. Első áldozata egy fiatal nő, Vicky Gail Purdy volt, akit először megerőszakolt, majd megfojtott. Mindez 1985. május 30-án történt. Legközelebb egy bő fél év múlva csapott le, ’86. január 14-én. A 17 éves lányt pontosan ugyanabban a pozícióban találták meg, mint az első áldozatot.  A honolului fojtogató a következő három hónapban rákapott a gyilkolásra, mert három lánnyal végzett hasonló módon. Ezután a rendőrök bevittek egy férfit kihallgatásra, akit a barátnője jelentett fel: a lány azt vallotta, hogy valahányszor komolyabban összevesztek, másnap a rendőrség talált egy női hullát. Mikor a vádlott ügyvédje poligráfos vizsgálatot kért, azon a barátnő megbukott, így tehát ejteni kellett a vádat. De a vizsgálat után abbamaradtak a rejtélyes gyilkosságok Hawaiin.

Vérengző sorozatgyilkosok, akiket soha nem kaptak el

A gyerekgyilkos – Michigan

Öt gyerek haláláért felelős Michiganben a Bébiszitter Gyilkos. Első áldozata egy 12 éves kisfiú volt 1976-ban, akit molesztált és utána megfojtott. A következő 13 hónapban még négy gyereket találtak meg ugyanígy. Michigan városában ekkor már olyan tömeghisztéria tombolt, hogy senki nem merte egy percre sem felügyelet nélkül hagyni a gyerekét, de a rendőrség nem találta az elkövetőt, pedig gőzerővel nyomoztak utána. 1977-ben váratlanul vége szakadt a gyilkosságoknak. A rendőrség 34 év után ismét elővette az aktákat, mert egy nagyon hasonló gyilkosság történt a környéken, és a mai napig azt gondolják, hogy a gyilkos él és gyilkol, csak módszert váltott.

Jack the Stripper – London

Hasfelmetsző Jackkel nemcsak névrokonságban áll ez a sorozatgyilkos, hanem egy lelkes követőjéről van szó, aki példaképének tekinti a Hasfelmetszőt. 1964-ben és ’65-ben nyolc londoni utcalánnyal végzett, majd mindegyikük testét a Temzébe dobta.  A második áldozat megtalálása után egy 57 éves férfi, Kenneth Archibald bement a rendőrségre, és magára vállalta a gyilkosságokat. De a férfi szinte semmilyen részletet nem tudott a gyilkosságokról, és folyamatosan feledékenységére hivatkozott. A rendőrök nem hittek neki, és egyik nap, amikor éppen a rendőrségen volt kihallgatáson, megtörtént a harmadik gyilkosság is ugyanazzal a módszerrel. Néhány hónappal és néhány áldozattal később a nyomozást vezető John Du Rose bejelentette a sajtóban, hogy a kezdeti hétezerről húszra csökkent a lehetséges gyanúsítottak száma. Nem sokkal később már azt nyilatkozta, hogy ez a szám tízre, majd végül háromra csökkent. Ekkor a valódi gyilkos megijedhetett, mert többet nem történt hasonló bűncselekmény.

Vérengző sorozatgyilkosok, akiket soha nem kaptak el

Itt olvashatsz még több sorozatgyilkosról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top