Aktuális

Sorozatban talál milliós aranyrögöket egy ausztrál – fotó

Szokásos hétvégi kincsvadászata alatt botlott egy négykilós aranyrögbe egy ausztrál férfi. Egy nappal korábban egy negyedkilós rögöt talált a közelben.

Valószínűleg a szögre akaszthatja a fémkeresőjét az a neve elhallgatását kérő ausztrál kincsvadász, aki egy négy kilogrammos aranyrögöt talált Victoria állam híres aranyháromszögében. A 4121 grammos aranylelet értéke közel 190 ezer dollár.

Ekkora aranyrögöt még életedben nem láttál - fotó
Fotó: Minelab

Egy nappal korábban is szerencséje volt, igaz nem ekkora, csak egy 255 grammos, teniszlabda méretű rögöcskét talált. Azt tizenegyezer dollárra saccolják a hozzáértők.

Az aranyháromszög egy 9400 négyzetkilométeres terület Castlemaine, Wedderburn és Avoca városai között.  Itt találták meg  1869-ben az eddig felfedezett legnagyobb aranyrögöt: a 97 kilogrammos Welcome Stranger nevet viselő aranylelet a felszín alatt mindössze három centiméter mélyen feküdt.

Ekkora aranyrögöt még életedben nem láttál - fotó
Fotó: Minelab

A nagyon szerencsés kincsvadász azt tervezi, hogy a kisebb vagyonból vesz egy lakókocsit, és körutazásra indul Ausztráliában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top