Aktuális

Díszpolgári címet kap Kozák Danuta és Gyurta Dániel

Polgármesteri javaslatra Újpest díszpolgára lehet Kozák Danuta kajakozó és Gyurta Dániel úszó, a rendkívüli gyűlés már össze is ült.

Újpest díszpolgára lehet az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és a Londonban aranyérmes Gyurta Dániel is. Wintermantel Zsolt kerületi polgármester már össze is hívta a képviselő-testület rendkívüli ülését, hogy jóváhagyják javaslatát.

Az előterjesztés nemcsak Kozák Danuta és Gyurta Dániel díszpolgári címére tesz javaslatot, hanem az UTE olimpikonjainak és edzőinek elismeréséről is, akik eredményesen részt vettek a nyári ötkarikás játékokon. Így Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó Újpestért-díjban, Tótka Sándor negyedik helyezett kajakozó, Somogyi Béla, Kozák Danuta edzője, valamint Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője pedig az önkormányzat elismerő oklevelében részesül.

A kitüntetéseket az Újpesti Városnapok rendezvényen, pénteken 17 órakor a IV. kerületi városháza dísztermében adják át.

A londoni olimpia után az aranyérmes Berki Krisztián tornászt és Dombi Rudolf kajakozót avatták Újpest díszpolgárává, illetve Karakas Hedvig ötödik helyezett cselgáncsozó kapta meg az önkormányzat elismerő oklevelét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top