Aktuális

Időjárás: Heves viharokkal, jéggel érkezik a hidegfront

A rossz idő északnyugatról érkezik. Helyenként viharos szélre, 40 milliméternél is több esőre kell számítani. Eközben a Tiszántúlon marad a 30 fok.

Vasárnap a hajnali órákban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és reggel északnyugaton már zápor, zivatar hangjaira ébredhetünk – írja az Időkép. A várható heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több megyére és a fővárosra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A hidegfront északnyugat felől érkezik, emiatt – különösen a nap második felében – egyre többfelé alakulnak ki majd zivatarok. A nagyobb csapadékrendszer késő délutántól érkezik, ez főként az ország déli és keleti felét érinti majd. A zivatarokat jégeső és viharos, akár 80 kilométer/óra körüli erősségű szél kísérheti.

Időjárás: Heves viharokkal, jéggel érkezik a hidegfront

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 Celsius-fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben még ennél is hűvösebb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton csupán 20-24, másutt többnyire 25-29 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 30-32 fokig is felmelegedhet a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top