Aktuális

Gyászol India, meghalt a világrekorder tigris

India gyászolja leghíresebb tigrisét Machlit, akit valószínűleg már te is láttál, ha az elmúlt húsz évben eléd került egy tigrises dokumentumfilm vagy fotó.

Gyászba borult India, mert húszéves korában elpusztult Machli, a tigris. A csíkos nőstény nagymacska India leghíresebb és legfotogénebb tigrise volt, számos dokumentumfilm és tigrises könyv főhőse.

Gyászol India, meghalt a világrekorder tigris

Machli higgadtan fogadta a látogatókat a radzsasztáni Ranthambore Nemzeti Parkban, és szívesen pózolt a kamerák előtt. Élete alatt egy tucat utódot hozott világra. Ő volt az, aki pár éve híres lett arról, hogy egy négyméteres krokodillal küzdött, és győzött.

Machli az utóbbi években már nem volt ereje teljében, fogait lassacskán elvesztette, így enni is egyre nehezebben tudott. Néhány napja már alig élt, amikor rátaláltak a nemzeti park szélén. A lábra állítására tett próbálkozás eredmény nélkül maradt, és a tigris csütörtökön kimúlt. Halála megrendítette a rajongókat, még Radzsasztán állam miniszterelnöke is gyászolta.

forrás: indianexpress.com/
forrás: indianexpress.com

A királytigrisek ritkán élnek tovább 12-13 évnél. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top