Aktuális

Augusztus 20: nagyot változik a közlekedés

Már mától sok mindent lezárnak Budapesten az augusztus 20-i rendezvények környékén, szombaton pedig jobb, ha egyáltalán nem indultok el autóval a belvárosba.

Az augusztus 20-i rendezvények miatt már csütörtöktől forgalomkorlátozásokat vezetnek be a fővárosban.

A nap folyamán már több utat lezárnak az ünnepi rendezvények miatt: csütörtöktől egészen hétfőig ideiglenes lezárások és megállási tilalmak lesznek érvényben a főváros I., II., V., IX., XI. és XIII. kerületében. Valamint a Magyar Ízek Utcája és a koncertek miatt csütörtöktől lezárják a Clark Ádám teret is.

A Lánchíd augusztus 19-én 20 órától hajnali 4 óráig, az Erzsébet híd várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 23 óra között lesz lezárva. 19-én délután, valamint 20-án a reggeli órákban a Kossuth Lajos tér környékén a tisztavatás miatt lesznek lezárások; délután a Szent Jobb körmenet miatt a Szent István Bazilika környékén, az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig a budai várban kell lezárásokra számítani.

A BKK járatsűrítéssel készül, ugyanakkor több busz- és villamosjárat módosított vagy rövidített útvonalon jár majd.

A tűzijáték könnyebb megközelíthetősége érdekében augusztus 20-án körülbelül 18 és 20-21 óra között mind a négy metró-, továbbá a H5-ös és a H7-es HÉV-vonalon, valamint a Nagykörúton sűrűbben indulnak az ott közlekedő járatok. További sűrítések lesznek számos, belváros felé tartó villamos- és buszvonalon. A tűzijáték után, körülbelül 23 óráig szintén a megszokottnál sűrűbben induló és/vagy nagyobb befogadóképességű jármű közlekedik a belvárosból induló vonalakon. A további változásokról a BKK oldalán lehet tájékozódni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top