Aktuális

Szíven szúrta támadóját a borsodi remete

Egy erdei kunyhóban élő férfit látogattak meg haragosai, egyiküket leszúrta a remete. Emberölés miatt nyomoznak a rendőrök.

Előzetes letartóztatásban van az a 60 éves, Miskolc környékén élő remete, aki a gyanú szerint szíven szúrta haragosát.

A nyomozás adatai szerint a későbbi sértett már a délelőtti óráktól kezdve együtt italozott egy barátjával a Miskolc mellett található Csanyik-völgy környékén. A két férfi este 21 óra körül, már meglehetősen ittas állapotban úgy döntött, hogy egy korábbi nézeteltérésük tisztázása miatt felkeresik a gyanúsítottat, aki a közeli erdőben, egy maga készítette körbekerített kunyhóban él.

Miután a helyszínre érkeztek, a sértett előbb a kerítésen kívül állva vitatkozni kezdett a portáján tartózkodó gyanúsítottal, majd annak ellenére, hogy a gyanúsított felszólította, hogy ne menjen be, a kerítésen átmászva megindult a gyanúsított felé. Még mielőtt kettejük között dulakodás alakult volna ki,a gyanúsított az éppen a keze ügyében lévő húsz és fél centi pengehosszúságú késsel szíven szúrta.

A sértett rögtön összeesett, ezt látva a gyanúsított segítségért sietett, de már hiába, mert a sértett a szívét ért szúrásba lényegében azonnal belehalt. Az emberölés bűntette miatt folyamatban lévő rendőrségi nyomozás – amely felett a Borsod megyei főügyészség fokozott ügyészi felügyeletet gyakorol – keretében körültekintően vizsgálják a jogos védelem mint büntethetőséget kizáró ok fennállásának lehetőségét is. Bűnösségének megállapítása esetén a gyanúsított 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top