Aktuális

Csoportos nemi erőszakkal gyanúsítanak kilenc irakit

Kilenc irakit fogott el az osztrák rendőrség, akiknek valószínűleg közük van a szilveszterkor Bécsben elkövetett nemi erőszakhoz.

Az áldozattól vett DNS-minták is segítettek beazonosítani a feltételezett elkövetőket, akik a gyanú szerint Szilveszterkor csoportosan megerőszakolták a 28 éves alsó-szászországi nőt Bécsben. Az áldozat csak nagy vonalakban emlékszik a történtekre, így azok alapján nem jutott sokra a rendőrség.

Csoportos nemi erőszakkal gyanúsítanak kilenc irakit

Január elsején két iraki férfi bécsi lakásán meztelenül tért magához a nő, aki előző nap utazott fel a fővárosba, hogy a belvárosban található Schwedenplatz elnevezésű téren ünnepelte az újévet. A 21 és 47 év közötti férfiak valószínűleg kihasználták, hogy az áldozat ittas volt, de feltételezések szerint valamit az italába is keverhettek.

Miután magához tért, egyből a rendőrségre ment, és feljelentést tett. A rendőrség szerint DNS-minták, tanúvallomások és térfigyelő kamerák felvételei alapján bukkantak a feltételezett elkövetők nyomára. A férfiakat Bécsben, Stájerországban és Alsó-Ausztriában fogták el. A gyanúsítottak között menedékkérők és menekültek is voltak, akikre egy és tíz év közötti börtönbüntetést szabhatnak ki, súlyos esetben akár öttől tizenöt évet is.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top