Aktuális

Meglévő gyerekekre kéri a többség a csokot

A családi otthonteremtési kedvezményt igénylők hetven százaléka a már meglévő gyermekekre kéri a támogatást, a fennmaradó harminc pedig a születendőkre.

Sokkal több az igénylés, mint a csokkifizetés – írja a Népszabadság hétfői száma. A lap szerint az igénylések hetven százaléka már meglévő gyermekekre, a fennmaradó harminc pedig a születendőkre vonatkozik. Mint írják, az igénylők negyede három vagy több gyermekre, közel hatvan százaléka kettő, 16 százaléka pedig egy gyermekre adja be a támogatás iránti kérelmét.

Idén az első fél évben egyébként 61 ezren érdeklődtek a bankoknál, és csaknem 12 ezer kérelmet nyújtottak be, összesen 32 milliárd forint értékben. Ez az összeg kizárólag a vissza nem térítendő támogatásra vonatkozik – pontosította a lap megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma a korábban közölt adatot.

Kiderült az is, hogy három gyerek (vagy összesen ennyi vállalása) után járó tízmillió forintos csok a legnépszerűbb.

Azzal kapcsolatban, hogy ­tervez-e a kormány bármilyen módosítást a csok szabályozásában az eddigi tapasztalatok alapján, kitérő választ kaptak. “A kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a családi otthonteremtési kedvezmény szabályozásának gyakorlati tapasztalatait, hogy az a jövőben is kézzelfogható segítséget jelentsen minél több otthonteremtést tervező családnak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top