Aktuális

Válság a Tescóban: nincs, aki feltöltse a polcokat

Óriási a munkaerőhiány a Tescónál, már ott tartanak, hogy arra sincs ember, aki feltöltené az áruházak megüresedett polcait. A tarthatatlan helyzetben válságstábot hívtak össze.

A Tesco üzleteiben főleg a friss termékekből alakult ki áruhiány az utóbbi időben, mert a cég központi raktárában nincs elég dolgozó, így nem tudják összekészíteni az üzletekbe kiszállításra kerülő árucsomagokat. A Népszabadság forrása szerint már hosszabb ideje legalább harminc százalékkal több munkavállalóra lenne szükség ahhoz, hogy az összes üzletet időben ellássák áruval. Úgy hírlik, a cég kölcsönmunkaerővel próbálta orvosolni a helyzetet, ez viszont komoly bérfeszültséget szült a gyáli központban, mivel a “beállósok” többet kaptak, mint az állandó dolgozók.

A Tescónál már ott tartanak, hogy a beígért 15 százalékos béremelés sem olyan csábító, hogy megfelelő számú munkaerőt tudjanak fölvenni az áruelosztó központba. Az ugyanakkor nehezen járható út, hogy csak a logisztikai munkások bérét emelik, míg a többi munkakörben érintetlenül hagyják a juttatásokat. Ez az oka az üres polcoknak az áruházakban.

A hírek szerint nemcsak a Tesco küzd komoly munkaerőhiánnyal, a többi áruházláncnál is a működésképesség határát súrolja a központi raktárak működése. A Lidl például az üzletek bejáratain hirdeti, hogy akár kétszázezer forintnál is többet kereshetnek az alkalmazottak az áruházaiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top