Aktuális

Díszpolgári címet kaphat Hosszú Katinka

Baja Város Díszpolgára címre terjesztik elő Hosszú Katinkát.

Az önkormányzat és a városvezetés a díjra jelöléssel a bajaiak háláját és nagyrabecsülését tolmácsolja a riói nyári olimpiai játékokon már három számban fényesen diadalmaskodó, három aranyérmet szerző Hosszú Katinkának. “Baja város egy emberként áll Hosszú Katinka mellett és szurkol érte. A jelölés gesztusával örömüket fejezik ki eddigi eredményeiért, és biztatásukat a további sikeres szerepléshez” – mondta el Fercsák Róbert polgármester.

A kitüntető címek és díjak odaítéléséről egy következő ülésen dönt a bajai képviselőtestület, az átadást pedig hagyományosan a decemberi ünnepi közgyűlés keretében tartják meg.

A 27 éves Hosszú Katinka 2000 óta az első női úszó, aki három egyéni aranyérmet nyert, ráadásul beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszóaranyérmek tekintetében. A 200 és 400 méter vegyes, valamint a 100 méter hát megnyerésével Hosszú Katinka lett a riói játékok első triplázója.

Díszpolgári címet kaphat Hosszú Katinka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top