Aktuális

Nem ment a klíma, belehalt az utas

Vonatra szállás után összeesett és meghalt egy férfi a RegioJet egyik vonatán, amiben nem működött a klíma. A kocsikban 40 °C körül volt a hőmérséklet.

Hatfős társaság rohant a vonathoz és épp elérték, majd felszállás után az egyikük összeesett és meghalt. A vasúttársaság vizsgálódik, de a jelek arra utalnak, hogy az utas szívrohamot kapott. A RegioJet vonatán akkor épp nem működött a klimatizáció, így a vagonokban magas, 35-40 °C körüli hőmérséklet fogadta a felszállókat.

Nem ment a klíma, belehalt az utas

Bár a járat személyzete egyből elsősegéllyel próbálkozott, de már sem ők, sem pedig a kiérkező mentők nem tudták megmenteni a férfit.

Nem tudni még, hogy mi okozta az utas halálát, de a vizsgálatok szerint a cukorbeteg férfinak a vérnyomása sem volt rendben. A RegioJet vonatain az ablakokat kinyitni nem lehet, így ha nem működik a klíma, gyakran van 40 °C-os hőmérséklet is. A vállalat szerint azért nem működött a berendezés, mert az érintett szakaszokon nem tudnak az elektromos hálózatra csatlakozni.

Forrás: parameter.sk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top