Aktuális

Elmossa a vihar a péntek esti programokat

A kánikulai napsütést pillanatok alatt válthatja a jégesővel érkező vihar. A péntek esti programok többségét máris több helyütt lemondták a heves zivatarok miatt. A MET riasztást adott ki.

Pénteken délután nyugat felől egy lassuló mozgású, szombaton feloszló hidegfront éri el hazánkat. A front hatására már pénteken, a délután második felétől zivatarok alakulnak ki az Alpokalján. A viharzóna fokozatosan kelet felé húzódik várhatóan éjfél körül éri el Budapestet és a Duna vonalát.

Késő délutánra a Dunántúlon, éjjel pedig a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik az északnyugati szél. A szombatra virradó éjszakán leginkább az ország középső részében kell heves zivatarokra számítani. Az időjárás-előrejelzések szerint szombat délre szűnnek meg ebben a térségben a viharok.

Szombaton az Ózd–Békéscsaba közti sávban alakulhatnak ki dörgéssel, villámlással kísért intenzívebb záporok, sok helyütt felhőszakadás kíséretében, megerősödő széllel és sajnos nagyobb méretű jéggel társítva.

A hőmérséklet pénteken még eléri a 32 fokot, zivatarok idején jócskán visszaesik. Szombaton az erős szél mellett legfeljebb 25 fokig emelkedik.

Elmossa a vihar a péntek esti programokat

(MET)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top