Aktuális

Határon fogták el, vadasparkba dugták

Még a pénzügyőröket is meglepte, mi került elő egy papírdobozból Tompán. Egy szerb férfi rózsás kakadut akart átcsempészni, a madár immár a Szegedi Vadaspark vendégszeretetét élvezi.

Egy csempésztől elkobzott rózsás kakadu került a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjába. A madár rendkívül barátságos, emberhez szokott, ez megkönnyíti gondozását.

A nevét rózsaszín tollazatáról kapó papagájt egy Magyarországra utazó szerb állampolgárnál találták egy papírdobozban a pénzügyőrök a tompai határátkelőnél. Tulajdonosa nem rendelkezett a veszélyeztetett fajhoz tartozó példány szállításához szükséges engedélyekkel.

zooszeged.hu
Forrás: zooszeged.hu

A hatóságok ilyenkor elkobozzák az állatot, amely közgyűjtménybe, rendszerint állatkertbe kerül, ahol az eljárások befejezéséig, illetve az ítélethirdetésig gondozzák. Ha az elkobzás jogszerű volt, akkor a nemzetközi védelem álló faj példánya továbbra is állatkertben marad, csak nagyon ritkán fordul elő, hogy vissza lehet juttatni természetes élőhelyére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top