Aktuális

Kajak-kenu éremeső: Lucz Dóra duplázott Minszkben

A minszki kajak-kenu világbajnokságon Lucz Dóra duplázott, vasárnap hét vb-arany volt a termés.

Eddigi legjobb eredményét érte el a magyar kajak-kenu válogatott Minszkben, az ifjúsági és U23-as gyorsasági világbajnokságon. Vasárnap hét világbajnoki cím mellett összesen 18 érmet szerzett a csapat, így végül összesen 10 vb-elsőség mellett 25 dobogós helyezést gyűjtött össze a magyar csapat hétvégén, ami abszolút rekord a kajak-kenu sport történetében. Lucz Dóra két egyéni kajak-aranyat szerzett egy nap alatt.

Kajak-kenu éremeső: Lucz Dóra duplázott Minszkben

A világbajnokság legsikeresebbje Homonnai Luca lett, aki a szombati, K-4 500 méteren szerzett aranyérme után vasárnap két egyéni számban 200-on és 500-on lett a legjobb.

Az UTE-s Lucz Dóra kajak 200 és 500 méteren is világbajnok, ahogyan 200 méteren a szegedi Birkás Balázs is. A 20 éves sprinter egy ezüstérmet is begyűjtött Balaska Márkkal, K-2 200 méteren mindössze 6 századmásodperccel kaptak ki a bivalyerős német duótól.

Olimpiai számban, K-2 500 méteren szerzett világbajnoki címet Racskó Fruzsina és Gazsó Dóra is, szombati négyes diadaluk után. Kenuban pedig a győri Lakatos Zsanett majdnem másfél másodpercet vert a második helyezett fehéroroszra.

A hét aranyérem mellett hét ezüstöt és négy bronzot is összelapátoltak versenyzőink. Hüttner Csaba, az utánpótlás vezetőedzője kiválónak értékelte válogatottunk minszki teljesítményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top