Aktuális

Kiderült: ennyit ér egy arany a riói olimpián

Az idei olimpián az összeg ugyanúgy 35 millió, mint négy éve Londonban, de az új elosztási rendszer miatt már nemcsak az érem számít.

A Bors értesülései szerint az egyéni olimpiai arany után továbbra is 35 milliót, az ezüst után 25-öt, a bronz után pedig 20 milliót kaphatnak sportolóink. A pontversenyben ugyan nem hoz sokat a 7–8. hely,  azonban 4, illetve 2 millió forintos jutalom jár érte.  Az elmúlt évek gyakorlata szerint a páros eredmények ezen összegek kilencven százalékát érik, a kajaknégyes vagy az úszóváltó teljesítményei után a nyolcvan százalékát kaphatják a tagok, a csapatsportágaknál hetven százalék a javasolt összeg.

Kiderült: ennyit ér egy riói arany

Hosszú Katinka jár a legjobban?

Az Olimpic Medals Predictions előrejelzése alapján Katinka, aki búcsúzóul egy cuki képet posztolt, két arannyal, valamint egy-egy ezüsttel és bronzzal zárhat, így összesen 115 millió forinttal gazdagodhat a friss sportklub-tulajdonos.

Az Olympic Medals Predictions a riói olimpián a 11. helyre várja Magyarországot az éremtáblázaton: hét arany-, öt ezüst- és hét bronz­éremmel.
 

Még több olimpia:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top