Aktuális

Az amerikai alelnök, Joe Biden szerint Trump veszélyes a nemzetbiztonságra

Oktalan szenzációhajhásznak és az amerikai nemzetbiztonságra veszélyesnek nevezte Donald Trumpot, a republikánus elnökjelöltet Joe Biden amerikai alelnök a demokraták philadelphiai konvencióján szerda este elmondott beszédében.

Szerinte a republikánus elnökjelölt tönkretenné az amerikai középosztályt, és veszélybe sodorná az Egyesült Államok nemzetbiztonságát is.

Joe Biden beszéde a 2016-os Demokrata Konvención
Joe Biden beszéde a 2016-os demokrata konvención

“Ennek a nemzetnek a történetében soha senki nem volt még, aki ilyen kevés tudással rendelkezett volna vagy ilyen kevéssé lett volna felkészült nemzetbiztonsági kérdésekben” – fogalmazott Joe Biden alelnök, akinek szavait többször is kitörő ovációval fogadták a csarnokban. “Nem választhatunk meg olyan embert, aki kihasználja félelmeinket az Iszlám Államtól vagy más terroristáktól, akinek semmiféle elképzelése sincs arról, hogyan óvja meg a biztonságunkat, aki magáévá teszi ellenségeink taktikáját, kínzást alkalmazna és vallási türelmetlenséget hirdet.” Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy “mi nem ilyenek vagyunk, ez a mi értékrendünk elárulása”.

Biden megfogalmazásában Trump cinizmusának nincsenek határai, fogalma sincs arról, hogy milyen a középosztály, és milyen gondokkal küszködik, és nem más, mint egy nagy halandzsagép.

“Ebben a választási versenyben csakis egyetlen ember van, akire mindig számíthatnak, és ez Hillary Clinton” – jelentette ki Biden, aki a demokraták elnökjelöltjét okosnak, keménynek és szenvedélyesnek nevezte.

Bident egyébként a felesége, Jill Biden konferálta fel  a demokraták philadelphiai jelöltállító nagygyűlésén. A beszéd előtt bemutattak egy pár perces videót is a 73 éves politikus több évtizedes karrierjéről.

A beszéd után a first lady, Michelle Obama Twitter-üzenetben gratulált Bidennek, és azt írta: “Joe, köszönet neked és Jillnek mindazért, amit az országért tettetek.”

További cikkek az amerikai elnökválasztásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top