Aktuális

Ezért találsz üres polcokat a Tescóban

Több magyarországi Tescóban is fennakadásokat okoz a munkaerőhiány. Üres polcok fogadják a vásárlókat.

Egy XIV. kerületi Tesco Expressben például csirkéhez alig lehet hozzájutni, csak darált, illetve szeletelt sertéshús kapható, gyakran pedig a tejtermékek is hiányoznak – számolt be róla a Népszabadság.

A Magyar Idők hétvégén arról írt, hogy a miután a Gyálon működő központi elosztóraktárban rengetegen felmondtak, naponta ütközik problémákba az üzletlánc. Még a megrendelt termékek üzletbe szállításával is gondok vannak. Budapesti és vidéki áruházakból is jelezték, hogy nem kapnak időben árut, akadozik a raktárak feltöltése. Emiatt egyre gyakoribb, hogy a vásárlókat ürességtől kongó polcok fogadják

A Népszabadság információi szerint a túlmunka és az alacsony fizetés miatt hagyták el sokan a céget, helyettük diákokat és kölcsönzött munkásokat vesznek fel, ők azonban gyakorlat hiányában kevésbé hatékonyan dolgoznak.

Az áruházlánc másik, herceghalmi raktárában a szállítóautók késése okoz gondot, miután a cég úgy döntött, hogy azoknak visszafelé is felpakolva kell közlekedniük, vagyis például helyi beszállítókhoz kell járniuk áruért.

A Tesco a lap megkeresésére úgy nyilatkozott: a problémát átmeneti, szezonális készlethiány okozza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top