Aktuális

Felvételi: ma hirdetik ki a ponthatárokat

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A jelentkezőket sms-ben értesítik eredményeikről.

Július 26-án hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A diákokat a fővárosban az Infoparkban várják Pont Ott Partival, de több vidéki városban is tartanak hasonló ponthatárváró programot.

Közös pontvárás

A rendezvényen, amelyet az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervez, este 8 órakor hirdetik ki a ponthatárokat, a diákok ekkor tudhatják meg, hogy felvették-e őket valamely felsőoktatási intézménybe.

Felvételi: ma hirdetik ki a ponthatárokat

A Pont Ott Partin emellett könnyűzenei programok, fesztiválok hangulatát idéző szórakozási lehetőségek, valamint a hallgatói életet érintő és a felvételi szempontjából kiemelten fontos és praktikus információk, előadások várják a kilátogatókat.

A műszaki az egyik legnépszerűbb

A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre 111 162-en jelentkeztek. Közülük a legtöbben első helyen alapképzést jelöltek meg, osztatlan mesterképzést 11 201-en, felsőoktatási szakképzést pedig 6440-en választottak első helyen. Ösztöndíjas képzésekre 95 883-an szeretnének bekerülni, míg az önköltséges képzési formát 15 279-en jelölték meg elsőként.

A legtöbben első helyen a gazdaságtudományi, a műszaki és a pedagógus képzési terület valamely szakját jelölték meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top