Aktuális

Öngyilkos merénylet a németországi Ansbachban

Újabb merénylet történt Németországban. Ezúttal egy szíriai menedékkérő robbantotta fel magát Ansbachban. A robbanószerkezet egy embert megölt, tizenegy másikat pedig megsebesített.

Egy 27 éves szíriai férfi robbantott vasárnap éjjel a bajorországi Ansbachban. A tettes korábban menedéket kért Németországban, de kérelmét elutasították. “Sajnos újabb merényletről beszélhetünk” – fogalmazott Joachim Hermann bajor tartományi belügyminiszter. A támadó egy zenei fesztivált akart “meghiúsítani”, melyen mintegy 2500-an vettek részt, de nem jutott be a helyszínre, mert nem volt belépője. Miután a bejáratnál visszafordították, önmagát robbantotta fel.

Egyelőre nem világos, hogy a férfi eleve öngyilkos akart lenni, vagy másokkal is végezni akart. Korábban már kétszer is próbálta megölni magát. A miniszter szerint nem zárható ki, hogy szélsőséges iszlamista terrortámadás történt, a hátizsákban lévő robbanóanyag pedig elegendő lett volna ahhoz, hogy sok embert megöljön és megsebesítsen.

Nem toloncolták ki

Aki Németországban kér védelmet, annak teljes mértékben tiszteletben kell tartania a németországi jogrendet és a német népet” – hangoztatta a bajor belügyminiszter. Egyelőre nem tudni, mért tagadták meg a férfi menedékkérelmét, de az elutasítás okát még a nap folyamán tisztázni fogják a szövetségi menekültügyi hatóság segítségével. A szíriai férfi 2 évvel ezelőtt érkezett Németországba. Menedékkérelmét egy éve utasították el, de a szíriai helyzetre való tekintettel nem toloncolták ki az országból.

A merénylet egyetlen halálos áldozata maga a támadó, további tizenketten pedig megsebesültek, hárman közülük súlyosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top