Aktuális

Dopping: 386 orosz sportolót kitilthatnak az olimpiáról

Kitilthatnak 386 orosz sportolót az olimpiáról. A NOB szerint 2011 és 2015 között a sportolók doppingolása állami koordináció mellett zajlott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete vasárnap délután hoz végleges döntést arról, hogy részt vehetnek-e orosz sportolók a két hét múlva kezdődő olimpiai játékokon Rióban. Az ügy még tavaly novemberben kezdődött, akkor a bizottság felfüggesztette az orosz szövetség atlétáit rendszeres doppingolás miatt.

Az oroszok akkor fellebbeztek a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, de a korábbi döntést helybenhagyták, így 68 sportoló már biztosan nem lesz ott Rióban – írja a 444.hu

Az orosz szövetség 11 napja jelölte ki 386 fős csapatát a riói olimpiára, de a sportolók sorsa jelenleg is bizonytalan. Előzmény: július 18-án, a NOB testülete egy ülésen a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség vizsgálatának elemzését tárgyalta a 2014-es, Szocsiban rendezett téli olimpiai játékokkal kapcsolatban. A NOB azt állapította meg, hogy 2011 és 2015 között, a sportolók doppingolása állami koordináció mellett zajlott.

Ma délutánig a NOB-nak el kell döntenie az orosz sportolók sorsát.

Dopping: 386 orosz sportolót kitilthatnak az olimpiáról

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top