Aktuális

Müncheni terror: 18 éves fiatalember volt az elkövető

A német-iráni kettős állampolgár pénteken, kora este kezdett lövöldözni egy forgalmas müncheni bevásárlóközpontban. Legalább kilenc embert ölt meg, míg 20-at megsebesített.

A szemtanúk beszámolója alapján a lövöldözés pénteken, 18 óra után kezdődött az Olympia bevásárlóközpontban. A támadó, egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár egyetlen pisztollyal lövöldözött, amivel legalább kilenc ember életét oltotta ki. Köztük egy tizenöt éves lányét is. Több mint 20 embert megsebesített, köztük több gyereket is.

A bajor tartományi főváros rendőrségének vezetője, Hubertus Andrä szombat hajnalban elmondta, a kilenc halálos áldozatot követelő lövöldözés elkövetőjének indítékairól egyelőre semmit sem tudnak. Hozzátette, nincs arra utaló jel, hogy az elkövetőnek lettek volna társai.

Müncheni terror: 18 éves fiatalember volt az elkövető

A fiatalember holttestét péntek este 20:30-kor találták meg a bevásárlóközpont közelében, egy mellékutcában, ahol a nyomozás első adatai alapján öngyilkosságot követett el. A támadóra tüzelt egy civil ruhás rendőr, boncolással kell megállapítani, hogy ő okozta-e a tettes halálos sérülését – jelentette az MTI.

 

A 18 éves tettes több mint két éve lakott Münchenben, és nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásokban. Egyelőre folyik a nyomozás, hogy kiderüljön, hogyan szerezte fegyverét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top