Aktuális

Táskából fizette ki a 44 millás bírságot a NAV-osoknak

Ezen valószínűleg a sokat látott NAV-osok is meghökkenhettek. Miután az adócsalásért lekapcsolt vállalkozótól lefoglalták a 100 millió forint értékű fürdőruhákat, a pénzbírság fennmaradó részét, 44 millió forintot, a férfi táskából fizette meg az adóellenőröknek.

A kereskedőt, amikor az adóhatóság ellenőrei fölkeresték, arra hivatkozással, hogy boltja nagykereskedésként működik, nem használt online pénztárgépet. A NAV-osok ellenőrizték a telephelyet, majd néhány nappal később próbavásárlásra visszamentek az üzletbe. Az eladó gond nélkül kiszolgálta a vevőket, pedig azok kiskereskedelmi tételben vásároltak. Így nem csupán az derült ki, hogy a kereskedőnek online pénztárgépet kellene használnia, hanem az is, hogy semmilyen számlát, nyugtát nem állít ki a vásárláskor.

Az üzlet tulajdonosa nagyjából 300 ezer fürdőruhát értékesített feketén, az áru értéke megközelítette a 165 millió forintot, amely 44,3 millió forint adóhiányt eredményezett. Az adóhiányon felül a bevétel eltitkolása miatt 200 százalékos adóbírságot, vagyis 88,6 millió forintot szabott ki NAV.

Az adóhiány fedezetére mintegy 100 millió forint értékű fürdőruhát a helyszínen lefoglaltak a végrehajtók. A vállalkozó pedig meglehetősen meghökkentő módon az ellenőröknek készpénzben, táskából fizette ki a még fennmaradó több mint 44 millió forintos adótartozást.

Táskában fizette ki a 44 millás bírságot a navosoknak

(hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top